Σχεδόν πριν από 18 χρόνια το πρώτο Nissan Qashqai βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τότε περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες έγιναν κάτοχοι του μοντέλου, ενώ τώρα αναβαθμίζεται για άλλη μια φορά, έχοντας τολμηρή σχεδίαση και σημαντικές τεχνολογικές προσθήκες.


Το νέο Qashqai, εξηλεκτρισμένο με το μοναδικό σύστημα e-POWER της Nissan, παράγεται ήδη στο Sunderland, λίγο πριν από την άφιξή του τις επόμενες εβδομάδες στους αντιπροσώπους της Nissan σε όλη την Ευρώπη. Για τις τελευταίες αναβαθμίσεις πραγματοποιήθηκε μια νέα επένδυση 30 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο, ποσό που προστέθηκε στην συνολική επένδυση της ιαπωνικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών.

Το ανανεωμένο Qashqai μπήκε στην παραγωγή καθώς η Nissan συνεχίζει να αναπτύσσει το EV36 Zero όραμά της στο Sunderland, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο του Sunderland φιλοξενεί επίσης την παραγωγή του Nissan Juke και του πλήρως ηλεκτρικoύ Nissan Leaf. Απασχολούνται περίπου 7.000 θέσεις εργασίας.