Πηγή Εικόνας: απε - μπε

«Η επαναβιομηχάνιση της χώρας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την σημερινή επίσκεψή του στο εργοστάσιο, «Αλουμίνιον της Ελλάδος», στη Βοιωτία.

Ο υπουργός δήλωσε «ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι Έλληνες επιστήμονες κατασκεύασαν πιλοτική μονάδα παραγωγής γαλλίου, μιας κρίσιμης πρώτης ύλης που είναι απαραίτητη για την κατασκευή ημιαγωγών (chips), φωτοβολταϊκών πάνελ κ.α. και που σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να καλύπτει το 100% των ευρωπαϊκών αναγκών, διασφαλίζοντας τη στρατηγική αυτονομία ολόκληρης της Ευρώπης, σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον».

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Ιδιαίτερα υπερήφανος αισθάνθηκα σήμερα για το γεγονός ότι Έλληνες επιστήμονες κατασκεύασαν πιλοτική μονάδα παραγωγής γαλλίου, μιας κρίσιμης πρώτης ύλης που είναι απαραίτητη για την κατασκευή ημιαγωγών (chips), φωτοβολταϊκών πάνελ κ.α. και που σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να καλύπτει το 100% των ευρωπαϊκών αναγκών, διασφαλίζοντας τη στρατηγική αυτονομία ολόκληρης της Ευρώπης, σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Το εργοστάσιο, «Αλουμίνιον της Ελλάδος», στη Βοιωτία, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ε.Ε. και τον μοναδικό όμιλο με ολοκληρωμένη βιομηχανική παραγωγή.

Η επαναβιομηχάνιση της χώρας μας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα».