Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι άλλαξε τα αρχικά της σχέδια που προέβλεπαν ότι η κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου ID.3, θα μεταφερόταν σταδιακά από το εργοστάσιο της Zwickau της Γερμανίας, στο κύριο εργοστάσιό της στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Το ID.3 θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau, στην ανατολική Γερμανία, το οποίο έχει την κατάλληλη υποδομή για να καλύψει τις ανάγκες των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων του γερμανικού ομίλου.

Η VW στο κύριο εργοστάσιο της στο Wolfsburg θα συνεχίσει να εστιάζει στη κατασκευή μοντελων με υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας που βασίζεται σε θερμικούς κινητήρες καθώς σε μοντέλα που εξοπλίζονται με plug-in hybrid μονάδα ισχύος. Παράλληλα θα μετατρέψει ορισμένες γραμμές του εργοστασίου για να έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η VW επιβεβαίωσε την αλλαγή στο πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Η μάρκα VW στοχεύει να εξοικονομήσει 10 δις ευρώ έως το 2026 για να επιτύχει το στόχο περιθωρίου κέρδους 6,5%, από 3,6% που ήταν το 2022, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η VW έχει ήδη αναγκαστεί να μειώσει τις βάρδιες πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της στο Zwickau καθώς οι πωλήσεις EV συνεχίζουν να επιβραδύνονται. Πέρυσι, η VW παρέδωσε 140.800 ID.3.

Η VW σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV, πιθανότατα ενός Tiguan EV, στο εργοστάσιο της στο Wolfsburg το 2026, ακολουθούμενο από ένα νέο ηλεκτρικό Golf αργότερα.