Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή ευρωπαϊκή «Ημέρα Καριέρας» Τουρισμού, Work in Greece-Fiλoξeniα, που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2024, μέσω του Εθνικού Γραφείου Συντονισμού EURES.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις με πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας, αποτελεί μία ακόμα καινοτόμο δράση της ΔΥΠΑ, που αποσκοπεί στο να φέρει κοντά Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, που αναζητούν εργασία, με τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη φιλοξενία και την εστίαση και ψάχνουν κατάλληλο προσωπικό για θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 1.000 ενδιαφερόμενους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αποστείλουν το βιογραφικό τους και να πραγματοποιήσουν on-line συνεντεύξεις με στελέχη εταιριών που αναζητούν ιδανικούς υποψήφιους για την τουριστική περίοδο 2024 σε όλες τις συναφείς με τον τουρισμό ειδικότητες.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η διαδικτυακή ευρωπαϊκή “Ημέρα Καριέρας” Τουρισμού της ΔΥΠΑ έρχεται ως συνέχεια των εκδηλώσεων “Ημέρα Καριέρας” που διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα, με εντυπωσιακή ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων. Σχεδιάσαμε τη νέα αυτή καινοτόμο δράση σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας με συγκεκριμένα και στοχευμένα χαρακτηριστικά. Αρχικά, την ανταπόκριση στις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων που δηλώνουν δυσκολία εύρεσης εξειδικευμένου και κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού. Παράλληλα, τη διευκόλυνση των πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν σε συναφή με τον τουριστικό κλάδο επαγγέλματα, καθώς και των Ελλήνων expats, που αναζητούν ευκαιρίες, για να επιστρέψουν και να εργαστούν στη χώρα μας. Οι πρωτοβουλίες, οι οποίες υλοποιούμε, έχουν διττό στόχο: να παρέχουμε στους πολίτες όλα τα εργαλεία που θα τους διευκολύνουν να ενταχθούν σε θέσεις εργασίας αντίστοιχες με τις επαγγελματικές επιδιώξεις τους και να στηρίξουμε τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας στην αναπτυξιακή πορεία του».