Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον δικό του χώρο στον διαδικτυακό κόσμο καταλαμβάνει πλέον ο κλάδος της αγοράς ακινήτων, με τη ReWise να λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2023 το πρώτο «έξυπνο» ψηφιακό δίκτυο μεσιτών στην Ελλάδα, «μία υπερεφαρμογή, ύψους άνω των 800.000 ευρώ, που χρειάστηκε πάνω από μια εξαετία να στηθεί». Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Τσιγαράς, παρουσιάζοντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τη ReWise.

Διευκρίνισε, δε, ότι αποτελεί «παιδί» της Greek Properties Μ.ΙΚΕ, ενώ η ιδέα για τη δημιουργία της προέκυψε το 2017 και λόγω της ενασχόλησης του ίδιου ως συνιδιοκτήτη στη μεσιτική εταιρεία Halkidiki Properties, η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο 2.500 ακινήτων στο νομό Χαλκιδικής.

«Φτιάξαμε ένα σύστημα, ένα προϊόν, που απευθύνεται σε όλη την ελληνική αγορά. Το ReWise, γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού React, έχει τις τεχνολογικές δυνατότητες να διαχειριστεί άπειρο αριθμό ακινήτων. Το σύστημα επεξεργάζεται τα στοιχεία των ακινήτων που βρίσκονται στη βάση δεδομένων του, κρατάει ανά πάσα στιγμή ενήμερους τους μεσίτες για τις ζητήσεις, όπως το ίδιο πράττει για το πελατολόγιό τους και μη, κάνει ανάλυση ενδιαφερομένων βάσει των ζητήσεων και φροντίζει για τη συνεχή πληροφόρηση των ιδιοκτητών των προς διάθεση ακινήτων» τόνισε.

«Με μία κουβέντα», πρόσθεσε, «το ReWise “σερβίρει” πελάτες στους μεσίτες, τους εξασφαλίζει τις υψηλότερες αμοιβές στην αγορά, ως ποσοστά επί των πράξεων, ενώ εξασφαλίζει διαφάνεια στην αγορά του κλάδου των ακινήτων».

Συγκεκριμένα, το ψηφιακό δίκτυο μεσιτών στην Ελλάδα είναι εύχρηστο και διασφαλίζει -μεταξύ άλλων- διαφάνεια στις συναλλαγές, πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων και αποδόσεις για τους μεσίτες που φτάνουν ακόμη και στο 80% για ολοκληρωμένη πώληση, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη απήχηση για το προς διάθεση ακίνητό τους. Παράλληλα, προσφέρει το βήμα σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της οικογένειας των μεσιτών στη χώρα μας, που σήμερα ξεπερνούν τους 14.000.

«Η τεχνολογία στο real estate και ειδικότερα στον κλάδο της μεσιτείας, προχωράει. Έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος λειτουργίας των μεσιτικών δικτύων σε Αμερική αλλά και μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Εμείς, μετά από έρευνα αγοράς, εντοπίσαμε τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεσίτες κι έτσι αναπτύξαμε την εφαρμογή Β2Β, RWControl, όπως και το portal ReWise.com, για την ενημέρωση των πελατών τους» υπογράμμισε.

Η ReWise στο παρόν και το μέλλον

Η ReWise συστάθηκε το 2021 και διαθέτει σήμερα χαρτοφυλάκιο 250 ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων τα 150 είναι δημοσιευμένα, ενώ απασχολεί δέκα μεσίτες. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Τσιγαρά στόχος είναι αυτοί να φτάσουν τους 500 σε όλη την Ελλάδα το 2025.

Στο μεταξύ, στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 η ReWise θα «κατέβει» στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. «Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς και η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα να είναι ακόμη ανώριμη, αλλά εκτιμούμε ότι στην επόμενη τετραετία η ReWise θα εξελιχθεί σε ηγέτιδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει, την επόμενη τριετία με τετραετία, να διαθέτουμε 3.000 με 4.000 εγγεγραμμένους μεσίτες» επισήμανε ο κ. Τσιγαράς.

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει το οικοσύστημα υπηρεσιών ReWise που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας μεσιτών, αγοράς – marketplace, υποστηρικτικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικές, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία της πρώτης online ψηφιακής ακαδημίας μεσιτών.