«Το 2024 ξεκινά με θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, στα τέλη του προηγούμενου έτους, σηματοδότησε και συμβολικά το τέλος μιας υπερδεκαετούς κρίσης που έπληξε βαθιά την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την ελληνική κοινωνία».

Αυτό δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει πλέον επιστρέψει στις αξιόπιστες, υγιείς και δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας τα τελευταία χρόνια σταθερά υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της ευρωζώνης, εντυπωσιακή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, μείωση της ανεργίας και αισθητά βελτιωμένες δημοσιονομικές επιδόσεις.

Φέτος είναι η χρονιά που οφείλουμε να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική. Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που δημιουργεί η αναβάθμιση των συνθηκών χρηματοδότησης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε συνδυασμό με την εισροή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να προωθήσουμε ποιοτικές επενδύσεις σε υποδομές, σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους παραγωγής, αλλά και σε σύγχρονες δεξιότητες. Είναι η ώρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις να τολμήσουν το μεγάλο άλμα μπροστά, για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους και να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή αγορά. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και θάρρος στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ακόμη η χώρα, ώστε να απαλλαγεί από παθογένειες και εμπόδια του παρελθόντος.

Με τολμηρή και συνεπή μεταρρυθμιστική ατζέντα, με προσήλωση σε ένα εξωστρεφές, βιώσιμο παραγωγικό υπόδειγμα, με ενότητα και κοινό όραμα, μπορούμε το 2024 να στηρίξουμε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σε ακόμη ισχυρότερες βάσεις. Να διασφαλίσουμε τους όρους για καλύτερα εισοδήματα, περισσότερες ευκαιρίες για ευημερία και προκοπή, σε έναν κόσμο που αλλάζει».