Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση είναι μια ευκαιρία να επεκτείνουν την συνεργασία τους η Γερμανία με την Κίνα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Όλιβερ Ζίπσε.

Εν τω μεταξύ, ο ομόλογός του στη Mercedes-Benz, Όλα Καλένιους, δήλωσε ότι η επιλογή να επιβληθούν δασμοί και εμπορικοί φραγμοί στην Κίνα δεν είναι ο κατάλληλος δρόμος που θα οδηγήσει προς τα εμπρός την εξέλιξή της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρει το Automotive News Europe.

«Θα πρέπει να υποστηρίξουμε το ελεύθερο εμπόριο», τόνισε, ενώ απηχούσε επίσης και όσα είπε ο Ζίπσε σχετικά με την επιθυμία της BMW να δει τη Γερμανία και την Κίνα να δημιουργούν μια βαθύτερη σχέση.

Και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οχημάτων Νέας Ενέργειας της Κίνας που διεξάγεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου(5-10 Σεπτεμβρίου).

Η εμπορική έκθεση ηλεκτρικής κινητικότητας της Κίνας πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με την έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο. Ήταν η πρώτη φορά που το WNEVC έλαβε χώρα εκτός Κίνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Όλιβερ Μπλούμε, δήλωσε ότι ο γερμανικός κολοσσός θέλει να είναι στην πρώτη τριάδα της Κίνας για τον συνολικό όγκο των πωλήσεων. Θέλει επίσης η VW να παραμείνει η διεθνής μάρκα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο. Το Automotive News Europe, αναφέρει ότι η VW φέτος είναι πιθανό να χάσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις στην Κίνα από την BYD.

«Η Κίνα για εμάς είναι ένα γυμναστήριο», είπε ο Μπλούμε στο συνέδριο. “Πρέπει να γυμναζόμαστε σκληρότερα και πιο γρήγορα για να συμβαδίσουμε με τη δυναμική της αγοράς. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε δυνατοί.”

Η Zipse της BMW αξιοποίησε την παρουσία του στο συνέδριο για να καλέσει την Κίνα να επεκτείνει το δίκτυο παροχής υδρογόνου στα αυτοκίνητα στις αστικές περιοχές και να αποσαφηνίσει τα δημόσια πρότυπα φόρτισης για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους οδηγούς.

«Τα ίδια κίνητρα πολιτικής για την ηλεκτροκίνηση χρειάζονται και για το υδρογόνο για να αξιοποιηθεί αυτή η σημαντική ανακάλυψη», είπε.