Της Τέτης Ηγουμενίδη

Η εμπορική συνεργασία της Vodafone με την Public θα προχωρήσει χωρίς να υπάρξει περιορισμός των υφιστάμενων φυσικών καταστημάτων της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες η Κάτια Σταθάκη, Εμπορική Διευθύντρια καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας, στα εγκαίνια του Vodafone shop in shop στο κατάστημα Public Συντάγματος, σε πρώτη φάση, μέχρι τον Μάρτιο, θα ανοίξουν 10 shop in shop της Vodafone σε ισάριθμα καταστήματα της Public και σε 18 μήνες θα φτάσουν τα 44.

Πρόσθεσε πως ο στόχος είναι η ανάπτυξη των καταστημάτων της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας (σήμερα 250 σε όλη τη χώρα) και όχι ο περιορισμός τους και δεν τίθεται ζήτημα να κλείσουν καταστήματα στην Περιφέρεια τα οποία λειτουργούν με το καθεστώς του franchise. Θα δοθεί δε η ευκαιρία στους συνεργάτες με τα καταστήματα franchise της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας να συνεργαστούν στα υπό κατασκευή shop in shop, ειδικά εκεί που τυχαίνει να είναι κοντά σε Public.

Η κα. Σταθάκη και ο Ρόμπυ Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος της Public, μίλησαν για μια συνεργασία χωρίς χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης, η οποία έχει στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές με συνδυαστικά προγράμματα πιστότητας.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες Vodafone και Public έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν συνδεσιμότητα σε όποια συσκευή αγοράζουν από τα Public με νέα συνδυαστικά προϊόντα και ειδικές προσφορές για κινητή, σταθερή και τηλεόραση. Την ίδια στιγμή, οι πελάτες της Vodafone θα μπορούν να εξαργυρώνουν τις επιδοτήσεις τους επιλέγοντας αγορές μέσα από την μεγάλη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας, home living και ψυχαγωγίας των καταστημάτων Public.

Σε αυτήν την πρώτη φάση της συνεργασίας, έμφαση θα δοθεί στα φυσικά καταστήματα και στις φυσικές πωλήσεις. Ωστόσο, οι δύο εταιρίες πρόκειται να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους στο ψηφιακό περιβάλλον σχεδιάζοντας omnichannel ταξίδια αγορών, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να ξεκινάει σε ένα εκ των δύο websites και είτε να καταλήγει στο κατάστημα είτε να ολοκληρώνει την συνδυαστική του αγορά online.