Ανάληψη χρημάτων σε τράπεζα
Ανάληψη χρημάτων σε τράπεζα
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ποσό των 9 εκατ.  ευρώ μοιράστηκε στους εργαζόμενους της αλυσίδας  σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη με απόφαση της διοίκησης. Ο κάθε εργαζόμενος  έλαβε  300 ευρώ ως  επιβράβευση της επιχείρησης στους 30.000 εργαζόμενους. Η φετινή οικονομική ενίσχυση  ήταν αυξημένη  κατά 50% σε σχέση με πέρυσι  που  ήταν 200 ευρώ ανά εργαζόμενο.  Η κίνηση Σκλαβενίτη αναμένεται να δημιουργήσει περιβάλλον ανταγωνισμού σε σχέση με άλλες  αλυσίδες  οι οποίες  να σημειωθεί  απασχολούν  το 1/3   των εργαζομένων σε σχέση με τον lider της αγοράς.

Πάντως  οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζόμενων  βάζoυν τον πήχη πιο ψηλά  αφού σήμερα  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου  έχουν ζητήσει συνάντηση με την διοίκηση για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης

Ωστόσο, εργαζόμενοι της αλυσίδας Σκλαβενίτη, κάνουν λόγο για κίνηση – αντιπερισπασμό μπροστά στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει τα σωματεία εργαζομένων, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά όλων των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους, «πραγματικά, χωρίς συμψηφισμούς και με αναδρομική ισχύ», όπως τονίζουν, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι αυτό το «300αρι» κοστίζει πολύ λιγότερο από τις τριετίες.

Τα επιχειρησιακά σωματεία του Ομίλου Σκλαβενίτη Βορείου Ελλάδας και Νομού Αχαΐας έχουν ζητήσει συνάντηση με την εταιρεία για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης και την ίδια μέρα καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις 13:30.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) «στηρίζει τα αιτήματα των δυο επιχειρησιακών σωματείων και καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα γραφεία στον Σκλαβενίτη να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας».

Όπως αναφέρει ο ΣΕΑ, «ως βάση συζήτησης για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης θέτουν:

Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας, που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων ετών.

Επαναφορά όλων των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους, πραγματικά, χωρίς συμψηφισμούς, με αναδρομική ισχύ.

Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, με κατοχυρωμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 5νθημερο-8ωρο για όλους.

Σταθερό πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.

Επαναφορά ειδικοτήτων και πόστων και παροχή σύγχρονων μέσων προστασίας και ασφάλειας.

Άμεση μετακίνηση για όποιον επιθυμεί σε κατάστημα/χώρο εργασίας πλησίον της οικίας του.

Παροχή διατακτικών 150 ευρώ στις γιορτές των Χριστουγέννων, 100 ευρώ το Πάσχα και 100 ευρώ κατά τη θερινή άδεια. Οι διατακτικές να δίνονται στο σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα με την εργασιακή τους σχέση.

Έκπτωση 10% για τους εργαζόμενους, σε όλα τα είδη.

Οι καθηλωμένοι μισθοί μας εδώ και χρόνια σε συνδυασμό με την ακρίβεια μας