Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΕ

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στα διεθνή βραβεία «Go Global Awards 2023».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για επιχειρηματικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας που διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Εμπορίου (International Trade Council) με σκοπό να βραβεύσει, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και να φέρει σε απευθείας επαφή, εθνικούς αναπτυξιακούς φορείς και οργανισμούς προώθησης επενδύσεων και εξαγωγών από όλο τον κόσμο, με επιχειρήσεις όλων των μεγεθών οι οποίες διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα ή/και καινοτόμες υπηρεσίες, έχουν επιτύχει σημαντική διείσδυση σε μία ή περισσότερες αγορές ή έχουν εμφανίζουν σημαντικό, διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Εκτιμάται πως με αυτή την πρωτοβουλία διαμορφώνεται το κατάλληλο πλαίσιο για την προβολή της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Η φετινή εκδήλωση θα διεξαχθεί στην πολιτεία Rhode Island των ΗΠΑ από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2023 σε συνεργασία με το Rhode Island Commerce Corporation.

H συμμετοχή της Enterprise Greece περιλαμβάνει:

α) παρουσία σε δύο συζητήσεις – πάνελ με αντικείμενο την προώθηση της ελληνικής επενδυτικής πρότασης, την ανάδειξη των παραγόντων εκείνων που λειτούργησαν καταλυτικά στην τελική απόφαση μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς αιχμής και καινοτομίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 ετών, την παρουσίαση των πλέον πρόσφατων ποσοτικών και ποιοτικών επιτευγμάτων της χώρας στην προσέλκυση ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων και τις θετικές επενδυτικές προοπτικές για το μέλλον,

β) διμερείς συναντήσεις με επιλεγμένες επιχειρήσεις

γ) υποψηφιότητα για βράβευση του οργανισμού,

δ) διανομή προωθητικού-πληροφοριακού υλικού για το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα.