Της Τέτης Ηγουμενίδη

Αυξάνει τις επενδύσεις της σε νέες αναπτύξεις η Ten Brinke Ελλάς, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φώτης Γιόφτσιος, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης στην 24η Prodexpo.

Την περίοδο 2024 – 2025 οι εγκεκριμένες από τον όμιλο επενδύσεις της Ten Brinke Ελλάς που παραμένει αυστηρά developer (κατασκευάζει και πουλάει) θα διαμορφωθούν σε 250 εκατ. ευρώ με την αξία τους ως τελικό εμπορικό προϊόν να αγγίζει το 1 δις. ευρώ. Το 2022 αντίστοιχα οι επενδύσεις της ήταν περίπου 100 εκατ., ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Η Ten Brinke Ελλάς αναπτύσσει οικιστικά, logistics, γραφεία, τουριστικά καταλύματα, εμπορικά ακίνητα και retail parks.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008, εντατικότερα από το 2016 και μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει σε όλη την ελληνική επικράτεια ακίνητα συνολικής έκτασης 617.900 τ.μ.

Το διάστημα αυτό έχει ενεργά 19 εργοτάξια (8 εμπορικές αναπτύξεις και 11 οικιστικές) ενώ τα προβλεπόμενα για το επόμενο έτος εργοτάξια θα υπερδιπλασιαστούν φτάνοντας τα 30 και θα αφορούν ανάπτυξη ακινήτων όλων των κατηγοριών (οικιστικά, Logistics, γραφεία, ξενοδοχεία και εμπορικά).

 Ο κ. Γιόφτσιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι ο όμιλος Ten Brinke (με έδρα την Ολλανδία) δεν επιθυμεί την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο γιατί δεν έχει ανάγκη να προσελκύσει μετόχους. «Είμαστε ένας οικονομικά εύρωστος Όμιλος, με know-how 120 ετών, με παράλληλη δραστηριότητα σε αντίθετες οικονομίες σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των capital controls (Ιούνιος 2015 – Σεπτέμβριος 2019), σε μια εποχή που αρκετοί developers ήταν αδρανείς εμείς είχαμε έργα σε εξέλιξη» σημείωσε.