Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Νοτιοκορεατική SK E&S, μια διεθνή εταιρεία με δραστηριότητες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), το καθαρό υδρογόνο, τις ενεργειακές λύσεις και το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα υπέγραψε η MYTILINEOS.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου οι δύο Εταιρείες συμφωνούν να συνεργαστούν στους ακόλουθους τομείς:

επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αξιακή αλυσίδα φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας LNG και των έργων μετατροπής φυσικού αερίου σε ηλεκτρική ενέργεια·

επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ και

άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας σύμφωνα με τις με στόχο τη βελτιστοποίηση των συνεργειών μεταξύ τους.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η MYTILINEOS είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν εισέλθει με επιτυχία στην ασιατική αγορά, συμμετέχει ενεργά στην κατασκευή και θέση σε λειτουργία αρκετών φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 26MW σε διάφορες επαρχίες, και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη πολλών φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας στη Νότια Κορέα. Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει ενεργά χερσαία και υπεράκτια αιολικά έργα σε διάφορες περιοχές, με συνολική ισχύ άνω των 350MW.