Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΕ

Την συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Qatar Travel Mart (QTM 2023), υποστηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), παρέχοντας την αιγίδα της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Ντόχα (DECC) στο Κατάρ, από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2023. Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση επιχειρηματικού, επενδυτικού και πολιτιστικού τουρισμού της Μέσης Ανατολής, η οποία προσελκύει 200 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και πάνω από 10.000 επισκέπτες.

Την ελληνική συμμετοχή διοργανώνει η RM International, αποκλειστικός συνεργάτης της Qatar Travel Mart για Ελλάδα και Κύπρο και διοργανωτής της Premium Real Estate Expo στην Ελλάδα.

Στην Qatar Travel Mart 2023, λαμβάνουν μέρος επιχειρήσεις οι οποίες εκπροσωπούν τον κλάδο της κτηματαγοράς. Οι επαγγελματίες του χώρου συναντιούνται για να δικτυωθούν, να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες, να διαμορφώσουν από κοινού λύσεις και στρατηγικές που θα αναδείξουν τις δυνατότητες του εγχώριου Real Estate και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τις διεθνείς τάσεις του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επενδυτές, καθώς είναι οικονομία υψηλού εισοδήματος, έχοντας τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου και μεγάλα αποθέματα πετρελαίου. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το Κατάρ είναι χώρα υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη στήριξη της ελληνικής συμμετοχής από την Enterprise Greece, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρίνος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι: «Με μεγάλη χαρά στηρίζουμε την προσπάθεια προβολής της χώρας μας στην Qatar Travel Mart, η οποία προσελκύει εκθέτες και επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού και του real estate και παράλληλα να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στο διεθνές επενδυτικό κοινό».