Η ένταξη του κόμβου καινοτομίας στην Κρήτη σε χρηματοδοτικά εργαλεία, συζητήθηκε στην σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Θανάση Κυριαζή.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Η Κρήτη και το Ηράκλειο πρωτοστατούν στην έρευνα και την καινοτομία!

Αυτό είναι γνωστό σε όλη τη χώρα λόγω της έντονης ερευνητικής δραστηριότητας του οικοσυστήματος των ερευνητικών κέντρων στο νησί μας.

Από κει και πέρα, η διασύνδεση της έρευνας με την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι κάτι για το οποίο ο Σταύρος Αρναουτάκης Περιφέρεια Κρήτης εργάζεται επισταμένα και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας ερευνητικής κοινότητας και Πολιτείας για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα κατά την επίσκεψη του στο γραφείο μου στο υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία και του γ.γ. Έρευνας και Καινοτομίας Θανάση Κυριαζή συζητήσαμε για την ένταξη του κόμβου καινοτομίας στην Κρήτη σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Τη συζήτηση θα την συνεχίσουμε αναλυτικότερα το προσεχές διάστημα στην περιφέρεια Κρήτης σε συνάντηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη μας Σταύρο Αρναουτάκη για την διαχρονικά σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία μας και την πρόθεση του να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έργα έρευνας, καινοτομίας στην Κρήτη.

Η ένταξη του κόμβου καινοτομίας στην Κρήτη σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και η συμβολή των Ερευνητικών Κέντρων του νησιού στην Έρευνα και την Καινοτομία της χώρας μας, κρίνονται μεγάλης σπουδαιότητας. Γι΄αυτόν τον λόγο τα παραπάνω θέματα αποτέλεσαν επίκεντρο της σημερινής συνάντησης, που πραγματοποίησα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Θανάση Κυριαζή.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Περιφερειάρχη μας Σταύρο Αρναουτάκη για την αγαστή μας συνεργασία και την διάθεσή του να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έργα έρευνας, καινοτομίας και αναπτυξιακής προοπτικής για την Κρήτη».