Συνάντηση με εκπροσώπους της ομοσπονδίας μελισσοκομικών συλλόγων Ελλάδας, είχε σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος η αναζήτηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα του μελισσοκομικού κλάδου, η προστασία της ελληνικής παραγωγής και η περαιτέρω ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού,

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε την ανάγκη πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη της μελισσοκομίας και την ανάδειξη και προστασία του, μοναδικής ποιότητας και διατροφικής αξίας, ελληνικού μελιού. Επίσης, σημείωσε ότι η άσκηση της μελισσοκομίας από κατ’ επάγγελμα μελισσοκόμους και όχι μόνο από περιστασιακά εργαζόμενους στον κλάδο, θα ενισχύσει την παραγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, δόθηκε έκτακτη ενίσχυση για τη μελισσοκομία, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο κλάδο και υπογραμμίζοντας την ανάγκη παραγωγής ασφαλών τροφίμων υψηλής διατροφικής και προστιθέμενης αξίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τα έτη 2021-2022 ο προϋπολογισμός από το τριετές εθνικό τομεακό μελισσοκομικό πρόγραμμα ανήλθε σε 12.325.290 €.

«Σκοπός μας είναι η αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας των μελισσοκομικών προϊόντων, η προστασία τους από ελληνοποιήσεις και νοθεία, καθώς και η διευκόλυνση της εμπορίας τους», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναγγέλλοντας εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα στους μελισσοκόμους. Το ΥπΑΑΤ είναι αρωγός στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος τους που τιμά και διαφημίζει την Ελλάδα παγκοσμίως».

Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μελισσοκόμων, Αναστάσιος Ποντίκης, ο Αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Λεονταράκης, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρη Νικολάου, παρουσία του Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση και του Γ.Γ Γιώργου Στρατάκου.