Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκδήλωση με θέμα “Business Transformation Stories” συνδιοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 17:00-20:00, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας “Κωνσταντίνος Μίχαλος” (Οδός Αμερικής 8).

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος και η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Εφραίμογλου.

Η εκδήλωση η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Επιτροπής Καινοτομίας-Εκπαίδευσης-Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στοχεύει στην ανάδειξη πρακτικών μετασχηματισμού και στην μεταλαμπάδευση των εμπειριών και της γνώσης στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αναφέρεται στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών για την ουσιαστική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των οργανισμών, ενισχύοντας την αξία που παρέχεται στους πελάτες τους. Παράλληλα, ο μετασχηματισμός στον χώρο εργασίας, αναφέρεται στις αλλαγές, που πραγματοποιούν οι οργανισμοί στις φυσικές και πολιτικές πτυχές του χώρου εργασίας τους, προκειμένου να βελτιώσουν τη συνεργασία, την αποδοτικότητα, τη δέσμευση των εργαζόμενων και τη λήψη αποφάσεων. Σε αυτή την αμφίδρομη σχέση των επιχειρήσεων, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής σημαντικών πληροφοριών και εμπειριών και από τις νεοφυείς επιχειρήσεις προς τις μεγαλύτερες εταιρείες ώστε να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αλλά και αντίστροφα από τις μεγαλύτερες προς τις νεοφυείς ώστε να χρησιμοποιήσουν κάποιες βέλτιστες πρακτικές στο δρόμο προς την επιτυχία και την ανάπτυξη.