Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαγωνισμό για έργο υπό την  ονομασία «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης – Πρόγραμμα Προστασίας Δασών (Antinero II)» σχεδιάζει για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η  Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τέτης Ηγουμενίδη στο economix.gr, το έργο αφορά στην αποκατάσταση 16.500 εκταρίων σε επιλεγμένες περιοχές υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα σε εργασίες που θα εκτελεστούν στην Ροδόπη, στον Έβρο, στην Πέλλα, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Κόρινθο, στη Μεσσηνία, στη Λακωνία, στην Αρκαδία, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στη Λίμνη και στην Ιστιαία Ευβοίας, στο Λασίθι, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στα Δωδεκάνησα, στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στο Αιγάλεω, στο Λαύριο, στον Πειραιά, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και τα Μέγαρα.

Η χρηματοδότηση του θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης. Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν το έργο υποδιαιρείται, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, σε τουλάχιστον επτά τμήματα τα οποία θα ανατεθούν με διακριτές συμβάσεις. Το εύρος προϋπολογισμού κάθε τμήματος κυμαίνεται κατ’ εκτίμηση από 11,500 εκατ. έως 17,500 εκατ. πλέον ΦΠΑ, ως εκ τούτου το συνολικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 80,5 εκατ. και 122,5 εκατ. ευρώ.

Οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα εκπονήσουν τις μελέτες αναδάσωσης των επιλεγμένων περιοχών και θα τις εκτελέσουν υπό την επίβλεψη των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών, ενώ η προμήθεια του απαιτούμενου αριθμού δενδρυλλίων θα προέλθει από τα Δημόσια Δασικά Φυτώρια.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει προσφορά για ένα ή περισσότερα τμήματα με μέγιστο όριο τα επτά τμήματα του έργου. Ο μέγιστος αριθμός τμημάτων που μπορεί να ανατεθεί σε έναν οικονομικό φορέα ανέρχεται σε δύο τμήματα.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσκαλέσει τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς σε προκαταρκτική διαβούλευση διάρκειας 15 ημερών, με σκοπό την προετοιμασία διαγωνιστικής διαδικασίας.