Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ύδρευση της περιοχής και το δίκτυό της, θα προχωρήσει στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, και ουσιαστικά αφορά σε δύο ξεχωριστές προτάσεις έργου που υπέβαλλε ο δήμος. Η πρώτη έχει να κάνει με τις υποδομές παροχής νερού στη δημοτική ενότητα Βιλίων και είναι ύψους 1.752.000 ευρώ και η δεύτερη με τη βελτίωση δικτύων ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Μάνδρας και είναι ύψους 1.450.000 ευρώ.

   Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο στοχεύει στη μεταφορά ύδατος προς το Αλεποχώρι από τη δημοτική γεώτρηση στη Βένιζα, ώστε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας της περιοχής και στο εξωτερικό δίκτυο του οικισμού Μύτικα. Το δεύτερο έργο εστιάζει στην αναβάθμιση του παλαιού δικτύου ύδρευσης της Μάνδρας, το οποίο μέχρι τώρα λειτουργεί με σωλήνες παλαιού τύπου. Παράλληλα, το έργο που έλαβε χρηματοδότηση περιλαμβάνει και την κατασκευή εξωτερικού δικτύου στα Παλαιοκούνδουρα, στο Παλαιοχώρι, στην Αγία Σωτήρα και στην περιοχή Παναγία Φανερωμένη.

   «Οι προτάσεις μας μετουσιώθηκαν σε μελέτες και οι μελέτες επιχορηγήθηκαν για άλλη μια φορά με 3,2 εκατ. ευρώ», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν προς την υλοποίηση του έργου.