Όπως έγραψε νωρίτερα ο φίλος μου ο ΘΚ στο economix, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι αδειοδότησε επιτέλους τις δομές περίθαλψης αγρίων ζώων και πουλιών που λειτουργούν γνωστές ΜΚΟ.
Είναι πράγματι ένα βήμα μπροστά σε ένα θέμα που τα παλιά χρόνια είχε ταλαιπωρήσει πολύ και είχε δημιουργήσει εντάσεις.
Ο δημοσιογράφος όμως είναι πολύ «γαλαντόμος» και ευγενικός με το ΥΠΕΝ… Αν διαβάσει κανείς την επίσημη ανακοίνωση θα καταλάβει το γιατί….
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι αδειοδότησε… τις ΜΚΟ!!!!
Προσέξτε: τις ίδιες τις ΜΚΟ, όχι τις εγκαταστάσεις τους….Τουλάχιστον αυτό αναφέρει στον τίτλο και σε κανά δύο σημεία μέσα στο κείμενο, ενώ αλλού αναφέρεται στις εγκαταστάσεις, όπως πραγματικά συμβαίνει.
Εμείς πρέπει απλά να θυμίσουμε σε ορισμένους καρεκλοκένταυρους ότι σε μια αστική δημοκρατία δυτικού τύπου καμία κυβέρνηση και καμία διοίκηση δεν «αδειοδοτεί» τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Και επίσης να θυμίσουμε ότι το Ελληνικό Σύνταγμα δεν δίνει στο ΥΠΕΝ δικαίωμα περιορισμού του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι, μέσω «αδειοδότησης».
Μόνο επί Χούντας συνέβαιναν αυτά…
Ή κάποιοι δεν ξέρουν τί λένε και τί γράφουν στη Μεσογείων (διότι ικανούς για «πραξικόμημα» δεν τους έχουμε) ή έχουν χάσει τη μπάλα με το προεκλογικό τρέξιμο…