Πηγή Εικόνας: Σταύρος Καλαφάτης

“Ήρθε η ώρα η δυτική Θεσσαλονίκη να δικαιωθεί. Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις δεν έδωσαν στον τόπο αυτό και στους ανθρώπους του, όσα αξίζουν και δικαιούνται. Δεν έδωσαν ευκαιρίες για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα καλύτερο περιβάλλον, για να μεγαλώσουν τις δουλειές τους, για να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο. Αυτό αλλάζουμε. Αυτός ο σκοπός εξυπηρετείται μέσα από την ατζέντα των 30 και πλέον έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Βασικός σκοπός μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στη δυτική και την κεντροανατολική Θεσσαλονίκη. Για να πάρει και αυτό το κομμάτι της πόλης όσα δικαιούται. Η θέληση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτή ακριβώς. Και αυτό διαπιστώνει κάποιος με μία απλή μάτια στο πρόγραμμά μας για τα 30+ έργα”, τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασε τα έργα και τις δράσεις της κυβέρνησης για τη δυτική Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Καλαφάτης ανέπτυξε το σχέδιο των 30+ έργων και, ειδικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, παρουσίασε:

Τη χωροθέτηση του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο στρατόπεδο Καρατάσιου που “θα αντικαταστήσει το γερασμένο Θεαγένειο, νοσοκομείο που τόσα πολλά πρόσφερε στη Δημόσια Υγεία. Θα δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη μονάδα που θα εξυπηρετεί όχι μόνον τη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη και θα συμπληρώνει, με τα υπάρχοντα 424 ΓΣΝΕ και ‘Παπαγεωργίου’ ένα Πάρκο Υγείας – πρότυπο”.

Τα έργα που διαμορφώνουν το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά “το οποίο μπορεί να αποτελέσει νέο τοπόσημο και να μεταφέρει ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των Θεσσαλονικέων στα δυτικά”.

Τις εξελίξεις στη μετατροπή του οικοπέδου του ΑΓΝΟ σε χώρο πρασίνου.

Το πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων κοινωνικών κατοικιών στο Στρατόπεδο Ζιάκα “που βοηθάει νέες οικογένειες να μείνουν στον τόπο τους”.

Την αναδάσωση του περιαστικού δάσους Παύλου Μελά με 300.000 δένδρα σε μία έκταση 3.000 στρεμμάτων που “μαζί με την ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου θα δημιουργήσει ένα πράσινο δαχτυλίδι που θα περικλείει την πόλη και θα αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους να επισκέπτονται το δάσος του Σέιχ Σου”.

Επίσης, παρουσίασε μια σειρά έργων μικρότερης κλίμακας, ενώ αναφέρθηκε και στην “οριστική λύση που δόθηκε για 400 οικογένειες της περιοχής Μετεώρων, οι οποίες, πλέον, μπορούν να επισκευάσουν, να μεταβιβάσουν και να διαχειριστούν τις περιουσίες τους, υπόθεση που ταλαιπωρούσε ανθρώπους του μεροκάματου για δεκαετίες”.  

 

Για τα εθνικά θέματα, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: “Είμαστε ξεκάθαροι και μέσα από αυτήν την συνάντησή μας το υπογραμμίζω για άλλη μία φορά: Στα εθνικά μας θέματα αυτή η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έθεσε κόκκινες γραμμές και δεν κάνει βήμα πίσω. Ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, ενισχύσαμε τις πατροπαράδοτες συμμαχίες μας αλλά και προχωρήσαμε σε νέες συμφωνίες. Ας το ακούσουν όλοι: Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Όποιοι, είτε από την ασφάλεια των Βρυξελλών ή των Αθηνών, προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα, να ξέρουν ένα: Ο  φράχτης στον Έβρο θα γίνει, είτε με ευρωπαϊκά είτε με εθνικά κονδύλια. Κι αν έχουν αντίθετη γνώμη, ας πάνε να την πουν στους κατοίκους του Έβρου, εκεί στην εσχατιά της Ελλάδας, εκεί που κάποιοι φυλάττουν Θερμοπύλες, εκεί που κάποιοι προστατεύουν -όχι μόνο τα εθνικά, αλλά και – τα Ευρωπαϊκά σύνορα. 

 

Και ο κ. Καλαφάτης κατέληξε: “Σε αυτόν τον αγώνα που κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα προς ένα καλύτερο μέλλον, ώστε η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, να ανατοποθετηθούν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, θέλω να είμαι ένας βασικός μαχητής.  Σε αυτήν τη μάχη σας θέλουμε όλους δίπλα μας, τον καθένα και την καθεμία από εσάς!”.