Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με τη συνεργασία του ΙΝΖΕΒ διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Υποστήριξη της εφαρμογής έξυπνης χρηματοδότησης για την ενεργειακή απόδοση στην Ελλάδα 2023». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023 (ώρες 09:30 – 15:00), στο ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10, Αθήνα), στο πλαίσιο του έργου SMAFIN «Supporting Smart Financing implementation for energy efficient Balkan Countries» του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 της ΕΕ. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην υποστήριξη του διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, αφενός στην καταγραφή των εμποδίων για επενδύσεις σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας και αφετέρου στην παρουσίαση χρηματοδοτικών εργαλείων και βέλτιστων πρακτικών για τη διενέργειά τους,  σύμφωνα με τις εθνικές προτεραιότητες και ευκαιρίες. 

Η εκδήλωση, τρίτη ετήσια αυτού του είδους, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια θα περιλαμβάνει μια εναρκτήρια ενότητα, όπου θα παρουσιαστούν το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό πλαίσιο πολιτικής για την Ενεργειακή Απόδοση και σχετικές χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες, και ακολούθως τρεις παράλληλες συνεδρίες, στα παρακάτω θέματα αντίστοιχα:

  • Χρηματοδότηση των επενδύσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας σε κτήρια κατοικιών – Υπηρεσία Μιας Στάσης (OSS).
  • Χρηματοδότηση των επενδύσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας στη βιομηχανία.
  • Ανταγωνιστικές διαδικασίες βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα.

Το έργο SMAFIN ολοκληρώνεται εντός του 2023, συνεπώς, σε αυτή την εκδήλωση, η συμμετοχή εκπροσώπων χρηματοπιστωτικών φορέων και επιχειρήσεων ενεργειακών υπηρεσιών (ESCOs), δημόσιας διοίκησης, περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων επαγγελματιών, ακαδημαϊκών φορέων κ.ά., κρίνεται ουσιαστικής σημασίας, καθώς με τη συμβολή τους θα διαμορφωθούν οι προτάσεις μέτρων πολιτικής για τη χρηματοδότηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας, που θα υποβάλει το έργο SMAFIN με την ολοκλήρωσή του.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προ-εγγραφή μέχρι την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, ώρα 12.00. Στον σύνδεσμο προ-εγγραφής στην 3η Εθνική Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης SMAFIN στην Ελλάδα https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/3rd_SMAFIN_National_RT_Greece_2023 παρέχεται η δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε μία εκ των τριών παράλληλων συνεδριών (η προ-επιλογή δεν αποτελεί δέσμευση, βοηθά όμως στον προγραμματισμό ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.smafin.euwww.cres.gr .