Στο επόμενο βήμα για την ανακύκλωση στην πηγή προχώρησε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Κλιμάκιο παρέδωσε σε κατοίκους της πόλης τους πρώτους κάδους οικιακής κομποστοποίησης και ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός εξήγησε τον τρόπο συλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων που συλλέγονται σε αυτούς τους κάδους, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή χρήση και να λειτουργήσει το πρόγραμμα για μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή.

Οι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης τοποθετούνται στους ανοιχτούς χώρους εντός του οικοπέδου της οικίας ή της πολυκατοικίας και παράλληλα με τα κέρδη της ανακύκλωσης, λειτουργούν και ανταποδοτικά προς τους δημότες, με τη μορφή του εδαφοβελτιωτικού που παράγεται από τα βιοαπόβλητα. Η διανομή αυτών των καφέ κάδων θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία του δήμου.

Στο μεταξύ, ένα Πολυκέντρο Ανακύκλωσης έχει ήδη εγκατασταθεί στην Αργυρούπολη (στάση μετρό), για την ανακύκλωση συσκευασιών και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Και αυτό λειτουργεί ανταποδοτικά. Ρίχνονται εκεί πλαστικές, μεταλλικές, γυάλινες συσκευασίες και χαρτί και στον καθένα που συμμετέχει σε αυτή την ανακύκλωση αντιστοιχεί 1 ευρώ ανά 33 συσκευασίες, με τα ποσά που συλλέγονται να αξιοποιούνται εκπτωτικά σε σούπερ μάρκετ της πόλης.