Η κατασκευαστική εταιρεία Τέρνα αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου «Κατασκευή έργων ύδρευσης νομών Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας» (αρχικού εκτιμώμενου ύψους 140 εκατ. ευρώ, με ΦΠΑ), μετά την έγκριση σχετικών δικαιολογητικών και κατόπιν σχετικής απόφασης του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργου Καραγιάννη.

Η κατασκευαστική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έδωσε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 109.802.388,15 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με μέση τεκμαρτή έκπτωση 2,75%. Στον διαγωνισμό είχαν υποβάλει προσφορές και οι Μυτιληναίος (έκπτωση 1,99%), ΑΚΤΩΡ (έκπτωση 1,5%) και ΑΒΑΞ (έκπτωση 1%).

Το αντικείμενο του έργου

Το συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού με σκοπό την αντικατάσταση του σημερινού υδραγωγείου για την εξυπηρέτηση περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος Τηλεμετρίας – Τηλελέγχου Διαρροών το οποίο εκτός από την εποπτεία – έλεγχο του όλου συστήματος θα δώσει την δυνατότητα ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και καλύτερης αξιοποίησης των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία και συντήρηση του έργου για 36 μήνες μετά τη βεβαίωση περαίωσης.