Πηγή Εικόνας: Lamda Development / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια από τις μεγαλύτερες μεταφυτεύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα υλοποιείται από την Lamda Development στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η γιγάντια αυτή επιχείρηση για την προστασία του περιβάλλοντος ξεκίνησε παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες και αφορά στην προστασία και μεταφύτευση περισσότερων από 3.000 δέντρων, τα οποία βρίσκονται εντός του εργοταξίου του Ελληνικού. 

Η LΑΜDA Development, όπως επισημαίνεται, σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες τεχνικών έργων πρασίνου και με συνεργαζόμενα ελληνικά φυτώρια δημιουργεί προσωρινούς αποκλειστικούς χώρους, στους οποίους θα φιλοξενούνται δέντρα που μεταφέρθηκαν και θα μεταφερθούν εκεί λόγω των εργασιών στο Ελληνικό. Τα δέντρα θα προστατευθούν έως ότου να επαναφυτευτούν σταδιακά  στο Μητροπολιτικό Πάρκο και στους κοινόχρηστους χώρους της νέας πράσινης πόλης.

Ήδη περισσότερα από 2.000 δένδρα έχουν μεταφερθεί σε αποκλειστικούς χώρους φύλαξης μεγάλου ελληνικού φυτωρίου. 

Η μεταφύτευση των δέντρων του Ελληνικού έχει ήδη ξεκινήσει από το Experience Park με 80 ελαιόδεντρα και 100 νέα δέντρα που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τo πράσινο φυσικό περιβάλλον του Πάρκου. Το σύνολο των δέντρων φτάνει τα 900, ενώ περίπου 80.000 φυτά προέρχονται από μεσογειακές ποικιλίες. Βασική αρχή του σχεδιασμού μεταφύτευσης, είναι η επιλογή φυτών με βάση το είδος τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, το τοπικό κλίμα, τις συνθήκες της τοποθεσίας αλλά και την ικανότητά τους να συγκρατούν το νερό, με δεδομένο ότι η διαχείριση και διατήρηση των όμβριων υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για το αστικό περιβάλλον.  

Η Lamda Development έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό video:

https://youtu.be/PPqTC-hY31k