Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, το Athens Bike Festival με τη στήριξη της ΔΕΗ, μετά από απουσία τριών ετών λόγω πανδημίας.

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

 

Στο φεστιβάλ αθλητές, ερασιτέχνες και φίλοι του ποδηλάτου είδαν από κοντά, όλα τα νέα μοντέλα συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, έκαναν δοκιμές, γνώρισαν ποδηλατικούς τουριστικούς προορισμούς και παρακολούθησαν ομιλίες, σχετικές με το ποδήλατο και την τεχνολογία του, στα Tech Talks και τα Bike Talks.

 

Η ΔΕΗ, μεγάλος χορηγός του Athens Bike Festival 2023, βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγάλης γιορτής, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες και όλους, να κάνουν virtual δοκιμές ηλεκτρικών ποδηλάτων, τοποθετημένων σε trainers και να διαπιστώσουν γιατί το επόμενο μέσο μετακίνησής τους θα μπορούσε να είναι ένα ποδήλατο. Οι μικροί επισκέπτες συμμετείχαν σε δωρεάν μαθήματα ποδηλάτου, ενώ στην εκπαιδευτική δράση της ΔΕΗ, παρέα με τον Εξοικονομούλη, έμαθαν πως μπορούν να κάνουν υπεύθυνες επιλογές για τον πλανήτη.

 

Το Αthens Bike Festival πραγματοποιείται από το 2010 συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Στόχος είναι να αναδειχθεί η χαρά του ποδηλάτου, η απλότητα, η ευκολία αλλά και η πρακτικότητα που χαρακτηρίζει το μέσο.