Οδοφωτισμός
Οδοφωτισμός
Οδοφωτισμός
Οδοφωτισμός
Πηγή Εικόνας: Photo by Alex Fu from Pexels

Στην αντικατάσταση του ενεργοβόρου οδικού φωτισμού της πόλης θα προχωρήσει ο Δήμος Καισαριανής, με σκοπό να τον αναβαθμίσει πλήρως, τόσο προς βελτίωση της φωτεινότητας όσο και ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των δαπανών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοτική Αρχή διαθέτει ήδη τη σχετική μελέτη του έργου, που έχει εγκριθεί και αφορά στην αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέους σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που αναμένεται να επιφέρουν ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50% και αντίστοιχη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, επίσης κατά 50% τουλάχιστον.

Όπως ανέφερε η δημοτική Αρχή, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 1.792.428 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά τα 20% από το Εθνικό Πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού στους ΟΤΑ», το οποίο είναι μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «NextGenerationEU». Και η υπόλοιπη χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]