Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την επιλογή του τεχνικού συμβούλου που θα εκπονήσει την «Μελέτη δημιουργίας Υποδοχέα Επιχειρηματικού Πάρκου σε ακίνητο του Δήμου Φυλής» προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) τη διαδικασία για την μετεγκατάσταση περίπου 300 – 350 μεταφορικών επιχειρήσεων από τον Ελαιώνα, σε ακίνητο του ΟΔΔΥ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού) πάνω στην Αττική Οδό (δήμος Φυλής) στο οποίο θα δημιουργηθεί επιχειρηματικό πάρκο.

Πρόκειται για έργο εκτιμώμενου ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο στοχεύει μεταξύ άλλων στην αποσυμφόρηση της κίνησης στον Κηφισό και ευρύτερα στην Αθήνα. Έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, στα τέλη του 2023, αρχές του 2024 θα γίνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του έργου, με στόχο στο τέλος του 2025 να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μετεγκατάστασης.

Εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 2.800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή των εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη του πάρκου και άλλες τόσες κατά τη λειτουργία του.

Το ακίνητο περίπου 450 στρέμματα θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Φυλής με μακροχρόνια σύμβαση έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, για συγκεκριμένα έτη βάσει του χρηματοοικονομικού μοντέλου που θα καταρτιστεί.

Ο τεχνικός σύμβουλος που θα επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ θα μεριμνήσει για δράσεις όπως η εκπόνηση του αναλυτικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου, του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) σε επίπεδο προέγκρισης και της προκαταρκτικής προμελέτης συνοδών έργων, τις λοιπές μελέτες στο πλαίσιο της πολεοδομικής ωρίμανσης και τη διασφάλιση εγκρίσεων, αδειοδοτήσεων και γνωμοδοτήσεων.