Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κίνηση ματ από την Τράπεζα Πειραιώς που κλειδώνει τις εξελίξεις στην MIG  και κυρίως περιορίζει τις κινήσεις του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου που μέσω της κόρης του Δέσποινα Ηλιόπουλου που κατέχει το 5,48% των μετοχών της MIG , όταν ο κ.Ηλιόπουλος έχει υπό τον έλεγχο του την εταιρεία SEA JETS.

Το μήλον της έριδος είναι η πώληση της Attica Group στην Strix.

H Πειραιώς Financial Holdings A.E. ανακοίνωσε ότι η  θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε 47.242.062 μετοχές της Marfin Investment Group A.E. («ΜΙG»), με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MIG να ανέλθει σε 340.308.728 μετοχές, ήτοι ποσοστό 36,22% επί του συνόλου των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία.

Να σημειωθεί  ότι πριν την αγορά των μετοχών αυτών η Τράπεζα Πειραιώς κατείχε το 31,1935% των μετοχών της MIG. Πλέον το ποσοστό της  έχει ανέλθει στο 36,22% και κυρίως υπερβαίνει το ποσοστό του 33,3% που υποχρεώνει τον κάτοχο  των μετοχών να κάνει δημόσια πρόταση για το σύνολο  των μετοχών  της MIG.  

Πριν την ανακοίνωση η τιμή της μετοχής της MIG στο Χρηματιστήριο απογειώθηκε χθες προφανώς γιατί είχε διαρρεύσει η κίνηση της Πειραιώς. Χθες η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε κατά 29% στα 0,1284 ευρώ.

Η MIG θέλει να περάσει το θέμα της πώλησης της Attica Group και της ανταλλαγής του χρέους της με την έγκρισή του από τη Γενική Συνέλευσή της. Όμως ο επιχειρηματίας Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets έχει βάλει εμπόδια στα σχέδια της MIG,. της Τράπεζας Πειραιώς και της Strix.

Προφανώς MIG και Τράπεζα Πειραιώς θέλουν να περάσουν το θέμα της πώλησης και γι’ αυτό δεν θέλουν να έχουν τρίτους μετόχους στα πόδια τους με διαφορετικές απόψεις. Έτσι, επιχειρούν να αγοράσουν το σύνολο των μετοχών της MIG και να την βγάλουν από το Χρηματιστήριο.