Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια ελληνική εταιρεία στον ανταγωνιστικό και δύσκολο χώρο της καπνοβιομηχανίας, η Καρέλιας, παραμένει πιστή στην παράδοση που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και ανταμείβει, πέραν της πεπατημένης, τους εργαζόμενους και τα στελέχη της για το τέλος του έτους.

Έτσι, για μια ακόμη χρονιά, στο τέλος του 2022, σε έκτακτες παροχές προς τους εργαζομένους και στην ενίσχυση των κοινωφελών φορέων προχώρησε η καπνοβιομηχανία Καρέλιας, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα €4.500.000. Αξίζει να σημειωθεί, παράλληλα, η έμφαση που δίνει η Καρέλιας στη στήριξη των οικογενειών που τα παιδιά τους σπουδάζουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Και φυσικά να αναδειχθεί η πρακτική της χορήγησης όχι μόνο οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους εργαζόμενους, πέραν του επίσημου δώρου Χριστουγέννων, αλλά και η ειδικά εορταστική παροχή ενός επιπλέον (15ου) μισθού σε όλους, λόγω αυξημένης κερδοφορίας αλλά και επιπλέον χρηματικής ανταμοιβής στους χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους και εργάτες της.

Στο εορταστικό μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Γ. Καρέλιας ανακοίνωσε:

α. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται για το 2022 στα €350 καθαρά.

β. Ο κάθε λαχνός των εορταστικών ημερών (στη λαχειοφόρο κλήρωση που διενεργεί παραδοσιακά η εταιρεία) για τον καθένα από τους 40 τυχερούς θα ανέλθει σε €1.000 καθαρά.

γ. Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.750 καθαρά.

δ. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2022, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση €500 καθαρά.

ε. Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2022.

στ. Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μεικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια η εταιρεία ειδικά για φέτος και λόγω της αυξημένης της κερδοφορίας θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζομένους.

ζ. Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από €1.500 θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση €500 καθαρά.

η. 160 στελέχη και εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus €2.700 καθαρά, ενώ 50 στελέχη και εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus €4.000 καθαρά.

Είναι σαφές ότι η Καρέλιας συνεχίζει τον σύγχρονο μύθο που έχει καλλιεργήσει από στόμα σε στόμα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία ως μια εταιρεία που πραγματικά ανταμείβει τους εργαζόμενους πέραν κάθε υποχρέωσης….