Ένας νέος κοινόχρηστος χώρος αναψυχής θα δημιουργηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Βρίσκεται κάτω από την Αγία Σκέπη στου Παπάγου και θα είναι με ελεύθερη πρόσβαση για όλους και με τη δυνατότητα ανάπτυξης δραστηριοτήτων. Η συγκεκριμένη παρέμβαση σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και τον σεβασμό στο περιβάλλον, τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

   Στον σχεδιασμό, πέρα από τις φυτεύσεις και τον βοτανικό κήπο, εντάχθηκε παιδική χαρά, ποδηλατική διαδρομή, όργανα υπαίθριου γυμναστηρίου, ενώ η έκταση ενοποιείται με παρακείμενο αλσύλιο, όπου θα τοποθετηθούν ξύλινοι τραπεζόπαγκοι, αλλά και υπαίθρια παιχνίδια, όπως πινγκ πονγκ και σκάκι.

   Όπως ανέφερε η δημοτική Αρχή, η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου χρησιμοποιεί ως οδηγό το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ώστε να συνδυαστεί με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της επαφής των παιδιών με τη φύση εντός του αστικού ιστού και η δυνατότητα μέσω του βοτανικού κήπου να αντλήσουν πληροφορίες για τα φυτά και τα δέντρα που υπάρχουν ή θα φυτευτούν στην περιοχή.

   «Οι φωνές περί αλλοίωσης του χαρακτήρα της περιοχής και τα περί “καταστροφής” της συγκεκριμένης έκτασης, τη στιγμή που εκεί για πολλά χρόνια λειτουργούσε εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και δεν ήταν καν προσβάσιμος ο χώρος από τους πολίτες, δεν είναι μόνο ανυπόστατες, αλλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη των κατοίκων του δήμου μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.