Απόλυτα προσβάσιμα σε ΑμεΑ και με τις συνθήκες εκείνες που να εξυπηρετούν πλήρως, θέλει να κάνει τα σχολεία του ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται έργα στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς τοποθετούνται ράμπες και διαμορφώνονται κατάλληλα οι χώροι υγιεινής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο είναι προϋπολογισμού 112.800 ευρώ και χρηματοδοτείται τόσο από δημοτικούς πόρους (68.160 ευρώ) όσο και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών (44.640 ευρώ) και υλοποιείται σε 16 σχολικές μονάδες και των δύο δημοτικών κοινοτήτων.

«Άλλο ένα έργο που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών και από ίδιους πόρους υλοποιείται στον δήμο μας και εντάσσεται στη στρατηγική μας να καταστήσουμε προσβάσιμα τα δημοτικά κτίρια για τα άτομα με αναπηρία και για αυτό αξιοποιήσαμε αυτό τον άξονα του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ», τόνισε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσαμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδότηση, προκειμένου ν’ αναβαθμίσουμε τα κτίρια του δήμου μας και ιδιαίτερα τις σχολικές μονάδες, καθώς η νέα γενιά αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για αυτή τη δημοτική αρχή».