Τα συγχαρητήριά του για την διάκριση της ελληνικής startup, μέλος του ElevateGreece, DNA Sequence, που ονομάστηκε «Εταιρεία της Χρονιάς» στο ετήσιο ειδικό τεύχος του Life Sciences Review, για την καινοτομία της στον τομέα της Μικροβιακής Βιοπαρακολούθησης, δίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός:

 

«H ελληνική startup μέλος του ElevateGreece, DNA Sequence, ονομάστηκε “Εταιρεία της Χρονιάς” στο ετήσιο ειδικό τεύχος του Life Sciences Review με τίτλο “Top Genomics Providers in EU/UK”, για την καινοτομία της στον τομέα της Μικροβιακής Βιοπαρακολούθησης, ανάμεσα σε ανταγωνίστριες εταιρείες της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η DNA Sequence προσφέρει end-to-end, ευέλικτες λύσεις, και με την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών Μεταγονιδιωματικής και Υπολογιστικής Βιολογίας (metagenomics) προσφέρει την δυνατότητα χαρτογράφησης του συνόλου των μικροοργανισμών και ιών σε επιφάνειες, έδαφος, νερό και χώμα.

 

Μέσα σε λιγότερα από 3 χρόνια λειτουργίας, η ομάδα τους έχει διαχειριστεί σημαντικά projects σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ενώ έχει βραβευθεί και από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ενδεικτικές συνεργασίες περιλαμβάνουν την Εθνική Πινακοθήκη, το Υπ. Πολιτισμού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για την παρακολούθηση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, την ΕΥΔΑΠ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το πιο πρόσφατο έργο για την Βιοπαρακολούθηση συρμού Μετρό, σε συνεργασία με την ΣΤΑ.ΣΥ.

 

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων για την διάκριση και για το έργο που συντελούν!».