Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή τριών σύγχρονων σχολικών κτιρίων στις Αχαρνές, την Ελευσίνα και το Χαλάνδρι, δόθηκε με την υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση ύψους 1.5 εκ. ευρώ εκ μέρους της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, των δημάρχων Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και των αντιπεριφερειαρχών Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος των μΚτΥπ Α.Ε Τ. Κατσίπος, ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Σ. Κάβουρα και Αθ. Μαυρογιάννης.

Οι μελέτες αφορούν στην κατασκευή του 18ο ολοήμερου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 515.000 ευρώ, του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Ελευσίνας, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 505.000 ευρώ και του 17ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 407.000 ευρώ.

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και με φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ., 27 έργα σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ και 21 μελέτες σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε τη βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική. Εξήρε τη συνεργασία των στελεχών της ΚΤΥΠ ΑΕ με τη Διαχειιριστική αρχή και εξέφρασε την ικανοποίηση του που το μεγαλύτερο πρόγραμμα ωρίμανσης σχολικών κτιρίων υλοποιείται στην Περιφέρεια. με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. “Η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και στηρίζει τους μαθητές, τους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάνουμε την Αττική κάθε μέρα και καλύτερη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.