«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών προκύπτει ως ανάγκη γιατί οι τεχνολογίες, οι υποδομές, οι απαιτήσεις των πελατών και το περιβάλλον αλλάζουν πολύ γρήγορα».

Αυτό σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, στο πλαίσιο του 3ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τον τίτλο «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα, με συνδιοργανωτές το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μεγάλου πρόσθεσε: «Στην Τράπεζα Πειραιώς χτίζουμε την κουλτούρα μιας τράπεζας που μπορεί να αλλάζει διαρκώς. Αναπτύσσουμε συνεχώς νέες τεχνολογικές  υποδομές με γνώμονα την ταχύτητα υλοποίησης νέων υπηρεσιών και προϊόντων, απλοποιούμε τις διαδικασίες μας, επενδύουμε στις δεξιότητες των ανθρώπων μας» και συμπλήρωσε: «Δεδομένου δε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις αυξημένες προσδοκίες  των πελατών για ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει σε αυτό οι fintech οργανισμοί που αξιοποιούν στο έπακρο τις τεχνολογικές καινοτομίες, προχωράμε στη δημιουργία της πρώτης αμιγώς ψηφιακής ελληνικής τράπεζας που στοχεύει να προσφέρει την ευελιξία των fintech υπηρεσιών με την εγγύηση και την αξιοπιστία της Τράπεζας  Πειραιώς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ, Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τις επιχειρήσεις είναι μια στρατηγική επιλογή. Με την εντατικοποίηση και την ταχύτερη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία, την εμπορική αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και την πρόσβαση στα βέλτιστα χρηματοδοτικά εργαλεία, η ψηφιοποίηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενσωματώνοντας στις λειτουργιές της σχεδιασμούς που κάνουν διαχειρίσιμες τις απρόβλεπτες μεταβλητές».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas (Μον.Α.Ε.Ε.), Ιωάννης Καλλίγερος, μεταξύ άλλων είπε: «Ως πρωτοπόροι στον χώρο της αυτοκίνησης προχωράμε με στρατηγική και συνέπεια στη νέα εποχή που διαμορφώνεται δίνοντας με τη σκληρή μας δουλειά και τις καινοτόμες ιδέες μας το ρυθμό στο χώρο του αυτοκινήτου, οδηγώντας τις εξελίξεις».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Atradius Hellas AE, Γεράσιμος Τζέης, εξήγησε το πώς παρέχονται οι ασφαλίσεις πιστώσεων στο επιχειρηματικό κοινό και το πώς εγκρίνεται το πιστωτικό όριο ανά συμβόλαιο, και πρόσθεσε ότι, σήμερα, ένας στους τέσσερις πελάτες της Atradius δεν προστρέχει στην εταιρεία για την ασφάλισή του από το φόβο των επισφαλειών, αλλά για να αποκτήσει πρόσβαση σε εύκολο και ανταγωνιστικό κεφάλαιο κίνησης.