Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Πηγή Εικόνας: Ben Kerckx / Pixabay

Ένα «σπίτι» ανταποδοτικής ανακύκλωσης εγκαταστάθηκε στον δήμο Αλίμου. Εκεί οι δημότες θα μπορούν να ρίχνουν στην υποδοχή που διαθέτει τα ανακυκλώσιμα υλικά και πέρα από το περιβαλλοντικό όφελος, να παίρνουν ως ανταπόδοση κι ένα κουπόνι, το οποίο θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε είδος στα καταστήματα της πόλης.

Η εγκατάσταση τοποθετήθηκε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη και δέχεται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που «πηγαίνουν» σε μπλε κάδους, όπως γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και χαρτιά. Στο εσωτερικό υπάρχει αυτόματος μηχανισμός, που επιτρέπει στην εγκατάσταση να κάνει μόνη της τη διαλογή των υλικών κι έτσι να τα τοποθετεί ξεχωριστά στους κάδους που διαθέτει.

Στη συνέχεια, το «Σπίτι» εκτυπώνει ένα κουπόνι σύμφωνα με την αξία των ανακυκλώσιμων που δέχθηκε και το οποίο ο δημότης θα μπορεί να εξαργυρώσει στα συνεργαζόμενα καταστήματα του Αλίμου, όπως για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ. Κάθε τεμάχιο προς ανακύκλωση αντιστοιχεί σε 3 λεπτά του ευρώ.

Πέρα όμως από αυτή την ανταπόδοση, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στέκεται ιδιαίτερα στο ίδιο το γεγονός της ανακύκλωσης. «Κυρίως φροντίζουμε το φυσικό μας περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών μας, που θα ζήσουν σε αυτό», ανέφερε στο μήνυμά του, προσθέτοντας: «Και κάτι μας λέει ότι τα παιδιά θα είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες που θα ‘’ταΐζουν” το Σπιτάκι με ανακυκλώσιμα, αποκτώντας καλές συνήθειες».