Προτεραιότητα αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη για όλο τον κλάδο των επιχειρήσεων, όπως αυτό διαπιστώθηκε από στελέχη εταιριών σε ειδική ενότητα στο πλαίσιο του Fortune Greece CEO Initiative.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΥΔΑΠ, όπως ανέφερε ο Χάρης Σαχίνης διευθύνων σύμβουλος της, τρέχει πρόγραμμα επενδύσεων 1,5 δισ ευρώ, διάρκειας 10 ετών, που θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά και των απωλειών νερού από το δίκτυο, ενώ σε εξέλιξη είναι και το έργο της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής.

Την ίδια στιγμή η εταιρία θέλει να πρασινίσει το όρος Αιγάλεω για να πέσει η θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αθήνα, ενώ συζητά με τα διυλιστήρια, να προμηθεύονται ανακυκλωμένο νερό στις εγκαταστάσεις τους.

Στις παρεμβάσεις τους τόσο ο Παναγιώτης Αλαμάνος, διευθύνων σύμβουλος της ΣΟΛ, όσο και ο Ιωάννης Καλλιάς: διευθύνων σύμβουλος της TUV Austria Hellas σημείωσαν ότι οι εταιρίες που βάζουν σε πρώτο πλάνο την αειφορία θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα. Παραμένοντας στο σκέλος των πράσινων επενδύσεων ο Ανδρέας Ταπραντζής διευθύνων σύμβουλος της Avis ανάφερε ότι η εταιρία θα επενδύσει τα επόμενα πέντε χρόνια 1 δισ. ευρώ για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Βιντεοσκοπημένες δηλώσεις ομιλητών του συνεδρίου βρίσκονται αναρτημένες στο YouTube κανάλι του ΑΠΕ- ΜΠΕ www.youtube.com/user/AMNAwebTV