Πηγή Εικόνας: pixabay.com

Το έργο ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, παρουσίασε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η οδική ανάπλαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων αστικών αναπλάσεων του Δήμου και έχει ως στόχο τη βιώσιμη κινητικότητα, την περιβαλλοντική, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός κρίσιμου οδικού άξονα για την πόλη. Αποτέλεσμα αυτής της οδικής παρέμβασης είναι η αναζωογόνηση του αστικού ιστού και του δημοσίου χώρου, όπως επίσης και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ομαλοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών, η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, καθώς και η ενθάρρυνση της κινητικότητας των πεζών.

Τα οφέλη του έργου περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων (2.804 τ.μ.), τη δημιουργία όδευσης για τυφλούς (3.340 μ.), τη δημιουργία 161 ραμπών ΑμεΑ, την κατασκευή 66 νέων διαβάσεων πεζών, την αύξηση του χώρου πρασίνου με τη φύτευση 511 νέων δέντρων, αλλά και την τοποθέτηση 321 νέων φωτιστικών Led φιλικών προς το περιβάλλον. Ακόμη, δημιουργούνται 186 νέες θέσεις στάθμευσης, καθώς και 12.818 τ.μ. νέου ζωτικού χώρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και έχει προϋπολογισμό 5.385.000 ευρώ.

«Το πρότυπο έργο οδικής ανάπλασης της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, σε μήκος δύο χιλιομέτρων περίπου, έχει υλοποιηθεί έως σήμερα σε ποσοστό 40%, ενώ έως το τέλος του έτους, το ποσοστό ολοκλήρωσης θα φτάσει στο 50%. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του 2023», ανέφερε ως προς το χρονοδιάγραμμα η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.