Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του Εnyaq iV, η Skoda προσθέτει στη γκάμα της μια κουπέ έκδοση, το κομψό Εnyaq Coupe iV, καθώς και την σπορ έκδοση RS. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της μάρκας πέτυχαν να συνδυάσουν τον υψηλό βαθμό λειτουργικότητας με έναν σχεδιασμό που συγκινεί. Το μοντέλο συνδυάζει το συναίσθημα με την αποτελεσματικότητα, προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους, μέσα σε ένα ιδιαίτερα κομψό αμάξωμα.

Θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στο Mlada Boleslav, καθιστώντας τα μοναδικά οχήματα του Ομίλου με αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας. Λόγω της σύνθεσής της και του μεγάλου μεταξονίου της, η πλατφόρμα MEB επιτρέπει νέες επιλογές όσον αφορά στις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση. Καθώς η μπαταρία υψηλής τάσης για το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος και επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα δεν διαθέτουν σήραγγα μετάδοσης, ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλος.

 

 

Η γραμμή οροφής σε στυλ κουπέ που κατεβαίνει από την κολόνα Β δίνει στο νέο αυτοκίνητο μια ακόμα πιο συγκινητική εμφάνιση. Αυτό το στυλ τονίζεται από τον σπορ μπροστινό προφυλακτήρα και τη νέα σχεδίαση των πλαϊνών μαρσπιέ βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, που τονίζει ακόμη περισσότερο το μήκος του αυτοκινήτου. Η δυναμική σχεδίαση ενισχύονται από τροχούς με ζάντες 19 έως 21 ιντσών.

 

 

Η έκδοση Εnyaq κουπέ RS iV ξεχωρίζει με την ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, το πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την από άκρη σε άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική της οικογένειας RS. Είναι το πρώτο αμιγώς τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σπορ σειράς RS της μάρκας, το οποίο φέρει την μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες. Σε ισχύ αυτό σημαίνει 220 kW (299 ίπποι), μέγιστη ροπή 460 Nm, η επιτάχυνση από την στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 180 χλμ./ώρα.