«Το ανέκδοτο της Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζωγράφισε μουσαμάδες» και είναι πλήρως αναξιόπιστος στην κριτική του. Ο προηγούμενος συρμός θα οδηγούσε στο τίποτα και προχωρήσαμε στην τολμηρή απόφαση για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων της Βενιζέλου ώστε να προχωρήσει το έργο, συμπλήρωσε. «Ο λόγος που ο σταθμός της Βενιζέλου θα γίνει το 2023 είναι αυτοί που δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί ο σταθμός. Το ανέκδοτο θα γίνει, όμως, πραγματικότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «οι Θεσσαλονικείς θα το πιστέψουν αυτό μόνο όταν μπούνε μέσα στο μετρό. Προχωράει, ακόμη, η επέκταση στα Δυτικά και στην Καλαμαριά – το μετρό είναι έργο επιβίωσης για τη Θεσσαλονίκη».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι σε καμία άλλη πόλη δεν έχουν προγραμματιστεί τόσα πολλά έργα για το επόμενο διάστημα και έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη σημασία της ενίσχυσης του ρόλου της Θεσσαλονίκης ως «πρωτεύουσας των Βαλκανίων». «Σε καμία άλλη πόλη δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση έργων. Θέλουμε να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο των Βαλκανίων» τόνισε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τα έργα ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση κατάφερε να προσελκύσει επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη για τη μείωση της ανεργίας.

Δείτε όλες τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.