Κανένα σενάριο ανασχηματισμού πριν τις εκλογές δεν άφησε να πλανάται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε και τα σενάρια περί ανασχηματισμού. «Μία αλλαγή τώρα θα κάλυπτε επικοινωνιακές κι όχι πολιτικές ανάγκες. Συνεπώς, όχι δεν θα υπάρξει ανασχηματισμός πριν τις εκλογές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, είχε επισημάνει ότι δεν θα προχωρήσει ούτε σε αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν τις εκλογές του 2023. Ο κ. πρωθυπουργός επεσήμανε πως «έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις, αλλά δεν είμαι κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν θα αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πάμε σε εκλογές με τον ψηφισμένο νόμο».

Ο υπάρχων νόμος θέτει τον πήχυ της αυτοδυναμίας περίπου στο 37% τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι θα ήταν ανεύθυνο να κατεβάσει λίγο τον εκλογικό πήχη προκειμένου να αποκτήσει αυτοδυναμία. «Η χώρα πρέπει να πετύχει ισχυρή κυβέρνηση μέσω εκλογής της ΝΔ». «Αν δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι βόμβα για την πολιτική σταθερότητα, μόνο τότε θα πάμε σε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα το κάνει αυτό».

 

Δείτε όλες τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.