Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85.jpg

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αναβάθμιση της προσβασιμότητας σε δρόμους που βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου προχώρησε τη Δευτέρα ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύμβαση με τίτλο «Μελέτη βελτίωσης προσβασιμότητας στην εκτός των τειχών περιοχή» προβλέπει τον πλήρη ανασχεδιασμό 11 υφιστάμενων αστικών οδών όσον αφορά στην κίνηση πεζών, αυτοκινήτου και ποδηλάτου και στη στάθμευση, με έμφαση στη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες αρχές για την βιώσιμη κινητικότητα.

Οι οδοί που έχουν επιλεχθεί είναι οι εξής: Ελευθέρνης, Ισαύρων, Μάχης Κρήτης, Πυράνθου, Λεβήνου, Αναγεννήσεως-Κατσούλη-Καποδιστρίου, Ατλαντίδος, Γερωνυμάκη (από Λ. Εθνικής Αντιστάσεως έως Λ. Δημοκρατίας), Οδυσσέως (Πόρος), Κλεάνθη-Σκεπετζή, Παπαναστασίου (από ΒΟΑΚ έως Κνωσσού).

Οι επί μέρους μελέτες που θα εκπονηθούν είναι: Τοπογραφικές αποτυπώσεις, μελέτες οδοποιίας αστικών οδών στα στάδια προμελέτης, οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής, ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες στο στάδιο οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής, μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων οδικών έργων, για τον φωτισμό και την άρδευση με σύστημα αυτοματισμού και κεντρικού ελέγχου, στα στάδια προμελέτης και οριστικής μελέτης, φυτοτεχνικές μελέτες στο στάδιο οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής, εκπόνηση σχεδίων και φακέλων ασφάλειας και υγείας έργων, τεύχη δημοπράτησης.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης είναι 17 μήνες και ο προϋπολογισμός 133.316,74 ευρώ.