Πηγή Εικόνας: Photo by Singkham from Pexels

Σε «πράσινο», μετατρέπεται το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας στα Χανιά, καθώς χθες στο δημαρχείο Χανίων υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος των τεσσάρων κτιρίων του Κέντρου.

   Όπως ανέφερε κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, «προβλέπονται εκτεταμένες εργασίες που θα αλλάξουν την εικόνα και την λειτουργία του Κέντρου».

   Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στην γενικότερη προσπάθεια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του δήμου.

   Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο, που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους δώδεκα μήνες, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο μετά την έκπτωση του αναδόχου το κόστος των παρεμβάσεων θα είναι, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Μιχάλης Καλογριδάκης, 750.000 ευρώ.

   Εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό περίπου 50%.

   Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, θα καταβληθεί προσπάθεια κατά την διάρκεια των εργασιών να μην επηρεαστεί η λειτουργία του Κέντρου.

   Το έργο θεωρείται σημαντικό για την περιοχή, καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης, στο Ναυταθλητικό Κέντρο φιλοξενούνται οκτώ αθλητικά σωματεία με τον αριθμό των αθλουμένων να ξεπερνά τους 1.200.

   Για μια ακόμη παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Αθλητικών Στέλιος Μιχαηλάκης.

   Το έργο της ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας έρχεται να προστεθεί στην ριζική ανακατασκευή των εξωτερικών του εγκαταστάσεων που ήδη ολοκληρώθηκε.