Μετά από επτά χρόνια απραξίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα περάσει το κατώφλι του η DIMAND Real Estate Development με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας προσφοράς των 6.213.100 νέων κοινών μετοχών.

Η Dimand στα χέρια του διευθύνοντος συμβούλου Δημητρίου Ανδριόπουλου τα τελευταία 20 χρόνια ανεβαίνει το ένα σκαλοπάτι μετά το άλλο και σήμερα βρίσκεται ένα βήμα από ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα αφού η εταιρεία ανοίγει διάπλατα τα σχέδια της για το μέλλον και καλεί τους επενδυτές να συμμετάσχουν.

Ωστόσο η τιμή εισαγωγής μπορεί να φαίνεται ότι είναι στα ύψη αφού έχει προσδιοριστεί το πάνω εύρος της τιμής που είναι τα 15 ευρώ, σήμερα θα προσδιοριστεί το κάτω εύρος το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι κοντά στα 12 ευρώ.

Βέβαια η μετοχή της DIMAND στο χρηματιστηριακό ταμπλό θα είναι σαν την ..μύγα μέσα στο γάλα διότι εταιρείες με τιμή άνω των δέκα ευρώ τις αναζητάς με το λυχνάρι.

Ο ιδρυτής της DIMAND φαίνεται ότι δεν κάνει παζάρια με την εταιρεία και την τιμολόγησε με τις μελλοντικές υπεραξίες της που θα έρθουν

Κατά την παρουσίαση της εταιρείας σε δημοσιογράφους , ο κ Ανδριόπουλος είπε ότι «αφήνουμε λεφτά πάνω στο τραπέζι»παρότι για έναν επενδυτή η εισαγωγή της μετοχής ανάμεσα στα 12 και 15 ευρώ.

Η αποπληρωμή ομολόγου με κουπούνι άνω του 10%

Ανάμεσα στα κλειδιά της επιτυχίας της έκδοσης είναι ότι από 98 εκατ ευρώ που θέλει να συγκεντρώσει τα 51 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εξόφληση ενός ομολογιακού δανείου και η εξαγορά προνομιούχων μετοχών συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.

Με την αποπληρωμή του ομολογιακού η εταιρεία θα πάρει βαθιά χρηματοοικονομική ανάσα διότι ο δανειστής είχε κλειδώσει απόδοση 10% και μαζί με άλλες απαιτήσεις που είχε θέσει στο στάδιο της εκταμίευσης ανέβαζαν το επιτόκιο σε υψηλότερα επίπεδα.

H Demand σήμερα έχει δάνεια 15 εκατ. ευρώ για έργα που εκτελούνται ενώ θα αποκτήσει πρόσβαση εάν χρειαστεί σε νέα χρηματοδότηση με καλύτερους όρους σε σχέση με αυτούς που πλήρωνε για να αναπτυχθεί και να φθάσει στην δημόσια προσφορά.

Το FUND Orasis του George Elliott

Η καλύτερη διαφήμιση για το IPO της DIMAND είναι η συμμετοχή του Fund Orasis που διαχειρίζεται ο George Elliott , ο οποίος συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα κα ι μέχρι σήμερα δεν έχει μια αστοχία στο ενεργητικό με τα διαχειριζόμενα κεφάλαια να είναι σε ανοδική πορεία σε σχέση με το ξεκίνημα του ενώ οι επενδυτές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον ακολουθούν βήμα προς βήμα.

Η «Orasis θα επενδύσει έως 10 εκατ . με περιορισμό μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να κατέχει έως 4,99% του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η ζήτηση της θα ικανοποιηθεί κατ’ ελάχιστον κατά 80%, σε περίπτωση υπερκάλυψης της έκδοσης. Η εταιρεία Latsco που ανήκει στην Μαριάνα Λατση , προτίθεται να επενδύσει έως 15 εκατ χωρίς περιορισμό ως προς το ποσοστό το οποίο θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου επί του συνολικού εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Οι προοπτικές κάλυψης της έκδοσης είναι αρκετά καλές σύμφωνα με χρηματοστές και με βάση το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί

Οι ημερομηνίες εισόδου της DIMAND στο Χ,Α.

Η δημόσια προσφορά ξεκινάει την Τετάρτη 29.06.2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 01.07.2022. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς θα ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης και η κατανομή των μετοχών ανάλογα με τη ζήτηση.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 06.07.2022.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο από 23.06.2022 ενημερωτικό δελτίο της DIMANDRealEstateDevelopment, από τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια ύψους περίπου 93 εκατο εκ των οποίων τα , 28 εκατ περίπου θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και συμβασιοποιήμενων έργων της εταιρείας (περιλαμβανομένων προσυμφώνων). Επιπλέον ποσό 14 εκ. περίπου θα διατεθεί για νέα έργα, ενώ 51 εκ. περίπου θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανεισμού. Κατόπιν της Αύξησης και μετά την αποπληρωμή των συγκεκριμένων δανείων, η εταιρεία θα μειώσει σημαντικά το χρηματοπιστωτικό της κόστος και θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

 

Τα έργα της DIMAND

Μεταξύ των έργων που έχει πραγματοποιήσει ή υλοποιεί η DIMANDRealEstateDevelopment, συμπεριλαμβάνονται εμβληματικές αναπτύξεις/παρεμβάσεις. Ενδεικτικά, αναφέρονται: ο Πύργος του Πειραιά, το πρώην καπνεργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά, το ιστορικό πρώην πολυκατάστημα «ΜΙΝΙΟΝ», το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα υπό το brandMoxy της MarriottInternational, το κτήριο της εταιρίας AGEMAR, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελικούση και η «Αγία Σοφιά», το νέο εντυπωσιακό γήπεδο της ΑΕΚ.

Η αναπτυξιακή προοπτική της DIMANDRealEstateDevelopment θα ενισχυθεί σημαντικά με τα νέα κεφάλαια και βασικός στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων τα οποία αναπτύσσει.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της DIMANDRealEstateDevelopment είναι να παραμείνει και να ενισχύσει τη θέση της ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη πράσινων κτηρίων στην εγχώρια αγορά. Ήδη, η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη του 40% (2) των πιστοποιημένων βάσει LEED πράσινων κτηρίων στην Ελλάδα.