Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θα επιστρέψουν τελικά στον υψηλό ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου οι μάσκες, τα χειρουργικά γάντια, τα αντισηπτικά και άλλα παρασκευάσματα που αφορούν στην ατομική υγιεινή.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, με δεδομένο πως ο κορονοϊός παρουσιάζει ξανά έξαρση και οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.

Ο υπουργός είπε ότι προωθείται τροπολογία, η οποία θα έρθει αύριο, Τρίτη, στη Βουλή που θα προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα παραμείνει ως έχει στο 6%.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα αυξανόταν ο ΦΠΑ από 1η Ιουλίου στο 24%, από 6% που είναι σήμερα, για τα εξής αγαθά:

– μάσκες προστασίας,

– γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση),

– σαπούνι

– άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή,

– αντισηπτικά διαλύματα,

– αντισηπτικά μαντηλάκια και σε άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα.

– αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών

– καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95% που διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.