Τη λαϊκή αγορά των Βριλήσσιων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν, με καταναλωτές, πωλητές και τοπικούς φορείς τα αποτελέσματα της πλήρους εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου που αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές και που ισχύει ήδη από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών αναφέρονται και τα εξής: Ο υπουργός δήλωσε: «Στην Ελλάδα οι λαϊκές αγορές αποτελούν ανάχωμα στο κύμα ακρίβειας που καλούμαστε όλοι ως καταναλωτές να αντιμετωπίσουμε σε μία σειρά βασικών προϊόντων εξαιτίας κυρίως του διεθνούς ράλι ανόδου στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κανείς συνάνθρωπός μας δεν θα μείνει μόνος του σε αυτή τη μάχη. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθερά δίπλα σε όλους! Καλώ όμως και όλους τους πολίτες να επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι ότι εδώ μπορείς να βρεις προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας σε τιμές χαμηλές και σε κάθε περίπτωση άκρως ανταγωνιστικές, αφού εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού από πάγκο σε πάγκο αυτές συνεχώς συμπιέζονται κι από αυτό ο κάθε καταναλωτής μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει».

Στο μεταξύ, πολλοί καταναλωτές πρότειναν την καθολική καθιέρωση των POS για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και στις λαϊκές αγορές τονίζοντας πως πλέον οι περισσότεροι εξ΄ αυτών χρησιμοποιούν τις κάρτες κι έτσι η εφαρμογή του μέτρου θα τους έδινε τη δυνατότητα να αγοράζουνε προϊόντα από οποιοδήποτε πάγκο επιθυμούν και όχι μόνο από εκείνους τους λίγους που σήμερα έχουν POS.

Τέλος αρκετοί, νεότεροι σε ηλικία επισκέπτες της λαϊκής αγοράς, υπογράμμιζαν ότι έχοντας στο τηλέφωνό τους την εφαρμογή του e-Καταναλωτή και επιλέγουν συνειδητά τις λαϊκές αγορές για σταθερά οικονομικότερες αγορές σε μία σειρά ειδών πρώτης ανάγκης.