Τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης μονάδας στα Τρίκαλα το περασμένο Σάββατο, φέρνουν σημαντικές αλλαγές στην εγχώρια αγοράς των αναψυκτικών με την τοπική εταιρεία να διεκδικεί με αξιώσεις νέο ρόλο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η καινοτομία των αναψυκτικών Κλιάφα είναι ότι δεν περιέχουν συντηρητικά διότι η μονάδα παραγωγής εμφιαλώνει σε συνθήκες χειρουργείου με τον χώρο να είναι απαλλαγμένος από μικρόβιο διότι η επεξεργασία γίνεται με μηδενικό οξυγόνο και σε περιβάλλον αποστειρωμένο Το ύψος της επένδυσης άγγιξε τα 18 εκατ. ευρώ μαζί με το κόστος εξαγοράς της τοπικής εταιρείας.

Η γερμανική εταιρεία Krones που ανέλαβε την υλοποίηση της επένδυσης με νέες εγκαταστάσεις τεχνολογίας εμφιάλωσης προσδίδουν στα αναψυκτικά «Κλιαφα» ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού καθώς το προϊόν έχει εγγυήσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Η εταιρεία «Κλιάφα» με διαδρομή 96 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ενώ τους τελευταίους 18 μήνες να βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. των αδελφών Τάκη και Μιχάλη Σαράντη που διαχειρίζεται τα προϊόντα « Όλυμπος». Η νέα μονάδα αναψυκτικών … προκαλεί τους καταναλωτές να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις χωρίς συντηρητικά.

Η εγκατάσταση και τα προϊόντα της ΚΛΙΑΦΑ πληρούν τα πιο σύγχρονα standard ποιότητας και έχουν λάβει τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, HACCP, ISO 22000:2018, BRC και IFS. Παράλληλα, τα προϊόντα ΚΛΙΑΦΑ έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Superi or TasteAwards 2022.

Πρόκειται για βραβεύσεις που φέρουν τη σφραγίδα εγκυρότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης, του κορυφαίου ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση και αναγνώριση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης.

Ο κ Στέλιος του Μιχαήλ Σαράντη μιλώντας στους δημοσιογράφους προσδιόρισε ότι ο στόχος είναι τα προϊόντα σε βάθος τριετίας να κατακτήσει διψήφιο ποσοστό μερίδιο αγοράς επισημαίνοντας ότι ως premium προϊόν θα έχει οριακά υψηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό κατά δύο έως τρία λεπτά. Να σημειωθεί ότι η εσωτερική αξία της αγοράς αναψυκτικών αποτιμάται στα 120 εκατ. ευρώ.

Η ζήτηση μπορεί να καλυφθεί απρόσκοπτα διότι η ικανότητα παραγωγής της μονάδας μπορεί να φτάσει τα 23.000 μπουκάλια την ώρα.

Την ίδια στιγμή ο Στέλιος Μ Σαράντης έχουν εξασφαλίσει αποθέματα για τα προϊόντα «Κλιάφα» άνω του ενός έτους άρα δεν θα δεχθεί πίεση από την απουσία πρώτων υλών συσκευασίας αλλά και της ζάχαρης που είναι απαραίτητο συστατικό γα την δημιουργία ενός αναψυκτικού ενώ διαθέτει προϊόντα χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Η ασηπτική τεχνολογία εμφιάλωσης που διαθέτει η νέα γραμμή του εργοστασίου, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας, καθιστά την Κλιάφα την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών.

Η γκάμα των προϊόντων που παράγει η τοπική εταιρία περιλαμβάνει όλες της κλασσικές γεύσεις αναψυκτικών: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα και σόδα με ανθρακικό, πορτοκαλάδα και λεμονάδα χωρίς ανθρακικό, πορτοκάλι, λεμόνι και βύσσινο χωρίς ζάχαρη, καθώς και την BiBicola σε κλασσική και zero.

Από την πλευρά του, ο κ. Στέλιος Δ. Σαράντης την ημέρα των εγκαινίων τόνισε ότι «σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ και πραγματικά έχουμε θέσει την πήχη πολύ ψηλά. Απόδειξη αποτελεί η επένδυση που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, η οποία έχει τη δυναμικότητα να στηρίξει δραστηριότητα πολλαπλάσια της σημερινής. Με λίγα λόγια, είμαστε μόνο στην αρχή.»

Τα εγκαίνια της νέας μονάδας έγιναν παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Τρικάλων και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τοπικών βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, μέσων ενημέρωσης από όλη την Ελλάδα και πλήθους κόσμου.

ΚΛΙΑΦΑ: Εγκαίνια νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου στα Τρίκαλα