Ελαιόδεντρο στον Γέρακα Λακωνίας
Ελαιόδεντρο στον Γέρακα Λακωνίας
Πηγή Εικόνας: Belesis Apostolos - wikimedia commons

Η EY Ελλάδος, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Γιάννου Γραμματίδη, επίτιμου Προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, προχώρησε στο τέλος του 2021 σε δωρεά στο Arete Fund, για την αγορά και φύτευση 1.750 ελαιόδεντρων στην Αρχαία Ολυμπία – ένα για κάθε εργαζόμενό της στην Ελλάδα, εκείνη την περίοδο – σε μια προσπάθεια αναδάσωσης της γύρω περιοχής, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκτός από σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, η δωρεά αναμένεται να έχει, επίσης, μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο στις κοινότητες γύρω από την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, για τις οποίες οι ελαιώνες αποτελούν βασική πηγή εσόδων, αλλά και πνεύμονα οξυγόνου. Οι περυσινές πυρκαγιές επηρέασαν δραματικά πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα και η περιοχή γύρω από την Αρχαία Ολυμπία ήταν μια από αυτές που επλήγησαν πιο έντονα. Οι πυρκαγιές, πολλές εκ των οποίων οφείλονται στην απότομη κλιματική αλλαγή, καταστρέφουν παρθένα δάση και πλήττουν χρήσιμες καλλιέργειες, οδηγώντας σε υπερβολικές πλημμύρες, καταστροφή του οικοσυστήματος και σε οικονομική δυσπραγία των ντόπιων καλλιεργητών.

Η EY αναλαμβάνει δράση για την κλιματική αλλαγή, για να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη και ενθαρρύνει τους ανθρώπους της στην Ελλάδα να συμβάλουν στο όραμά της για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «1.750 ελαιόδεντρα, 1.750 άνθρωποι της EY στην Ελλάδα. Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι τυχαίοι – κάθε δέντρο που φυτεύτηκε αντιπροσωπεύει τη δέσμευση καθενός από τους ανθρώπους μας να κάνουν πραγματικότητα το όραμά μας για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου. Καθώς η Αρχαία Ολυμπία θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας, ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Γιάννου Γραμματίδη και του Arete Fund θα αποτελέσει μια συμβολική υπενθύμιση στις μελλοντικές γενιές, για το πώς συμβάλαμε όλοι σε ένα πιο πράσινο μέλλον για τη χώρα μας».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)