Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο προχωρά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και αφορά στην ανεμπόδιστη προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των μαθητών ΑμεΑ μέσα στις σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, για την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και χώρων υγιεινής σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 184.884,45 ευρώ και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των μαθητών. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για σηματοδότηση και διαρρύθμιση, τόσο εντός όσο και εκτός των σχολικών συγκροτημάτων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, που θα επιτρέπει στα παιδιά την εύκολη πρόσβαση στο σχολείο.

«Η σημερινή ημέρα με γεμίζει χαρά. Τα παιδιά μας θα έχουν απόλυτη πρόσβαση σε όλα τα σχολεία, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα προσβασιμότητας και εξυπηρέτησής τους», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Τα σχολεία μας εκσυγχρονίζονται καλύπτοντας βασικές ανάγκες και διαμορφώνοντας ένα σχολικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια για κάθε μαθητή».