Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη σύμβαση για την εκτέλεση σειράς παρεμβάσεων, με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της Δημητρίου Γούναρη και την τόνωση της εμπορικής κίνησης στην περιοχή, υπέγραψε, σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Άλλη μια γειτονιά του κέντρου της πόλης αναβαθμίζεται. Η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως με τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί «τονώνεται η εμπορική κίνηση, αναβαθμίζεται το περιβάλλον κι αναδεικνύονται οι αρχαιότητες».

Στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του άξονα της Δημητρίου Γούναρη, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανάπλαση των οδών Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά και η μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Ακόμη, θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός αλλά και οι φυτεύσεις στον πεζόδρομο της Γούναρη και στην πλατεία Ναυαρίνου, ενώ θα κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά, πλησίον της υπάρχουσας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου αναβάθμισης του δημόσιου χώρου της Δημητρίου Γούναρη, το οποίο εντάσσεται στην πράξη «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, προχωρά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.