Οι αλλαγές που επιφέρει στον φυσικό κόσμο η ανθρώπινη παρέμβαση βρίσκονται στο επίκεντρο ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζεται στη γκαλερί Tashkeel στο Ντουμπάι.

Φωτογραφίες πολύβουων παραλιών της Ζανζιβάρης, δρόμων της συνοικίας Αλ Σάτβα του Ντουμπάι, μικροπλαστικών που περιβάλλουν γυναίκες αλιείς στον Αραβικό Κόλπο θίγουν θέματα όπως η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος στην έκθεση «From End to End».

Την έκθεση στην οποία συμμετέχουν έξι καλλιτέχνες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 30 έργα επιμελήθηκαν οι Lateefa bint Maktoum, ιδρύτρια και διευθύντρια της Tashkeel και ο φωτογράφος Jassim Al Awadhi.

Είναι ένα κάλεσμα για δράση είπε ο Al Awadhi για την έκθεση τονίζοντας ότι ο τίτλος της υποδηλώνει ότι «μια φάση καταστροφής από τον άνθρωπο έφτασε στο τέλος της και, ελπίζουμε, μια διαφορετική να ξεκινά».

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν σε αυτήν την έκθεση είναι σε διάφορα στάδια του καλλιτεχνικού τους ταξιδιού και είχαν αντισυμβατικές αρχές στις εικαστικές τέχνες, πολλοί προέρχονται από άλλα επαγγέλματα και διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αυτό επηρεάζει την αφήγηση στα έργα τους, εξηγεί η αναπληρώτρια διευθύντρια Lisa Ball-Lechgar της Tashkeel.

Οι εικόνες τους αποτελούν τολμηρή υπενθύμιση της ευθραυστότητας του φυσικού κόσμου και της ανάγκης της ανθρωπότητας να επιταχύνει και να εκπληρώσει το αναμφισβήτητο ηθικό της καθήκον να τον προστατεύει και να τον διατηρεί για πάντα, τονίζεται στην περιγραφή της έκθεσης.

Στην έκθεση «From End to End» που θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο συμμετέχουν οι Ola Allouz, Yaghoub Al Hammadi, Mousa Al Raeesi, Faisal Al Rais, Mona Al Tamimi και Maitha Bughanoum.